2441100304, 6947302696 info@controlnet.gr

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Έξυπνα σπίτια, Εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης CCTV
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΑΡΧΙΚΗ

ΚΤΙΡΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ανακαλύψτε τι μπορεί να σας προσφέρει ο αυτοματισμός στο σπίτι: Λειτουργικότητα – Εξοικονόμιση – Έλεγχος

ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΨΥΞΗ
Εξοικονομήστε ενέργεια αυξομειώνοντας αυτόματα τα επίπεδα θέρμανσης και ψύξης ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ή την ύπαρξη ανοικτών θυρών ή παραθύρων. Με ανοικτό παράθυρο η θέρμανση διατηρείται χαμηλά – η επιπλέον θερμότητα θα χανόταν στο περιβάλλον. Κλείστε το παράθυρο και η θέρμανση επανέρχεται στα επιθυμητά υψηλά επίπεδα. Δημιουργήστε μεταβλητό πρόγραμμα θέρμανσης – ψύξης ανάλογα με την ώρα ή ημερομηνία. Ξυπνήστε σε ένα ζεστό δωμάτιο, με την θέρμανση να λειτουργεί μόνο για όσο χρειάζεται, αυτόματα 20′ πριν ξυπνήσετε στα επίπεδα που επιθυμείτε.

Αυτονομήστε την θέρμανση όχι μόνο του σπιτιού, αλλά κάθε δωματίου ξεχωριστά ελέγχοντας τα θερμαντικά σώματα και εξοικονομήστε ενέργεια. Γιατί να διατηρούν την ίδια υψηλή θερμοκρασία με το υπόλοιπο σπίτι χώροι όπως η αποθήκη ή χώροι στους οποίους δεν ανιχνεύεται παρουσία ατόμου για αρκετή ώρα όπως το σαλόνι.

ΠΕΡΣΙΔΕΣ - ΡΟΛΑ
Άνοιγμα ή κλείσιμο των κουρτινών/ρολών/τεντών αυτόματα ανάλογα με την εξωτερική φωτεινότητα, την ανίχνευση βροχής ή τον υπερβολικό αέρα. Κλείστε εύκολα και γρήγορα, με ένα πάτημα διακόπτη όλες τις τέντες ή ρολά κατά την έξοδό σας από το σπίτι.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΩΝ
Ξεχνάτε συχνά το σίδερο στην πρίζα; Αυτόματη απενεργοποίηση της πρίζας του ηλεκτρ. σιδέρου με την έξοδο από το σπίτι, ή αν στο δωμάτιο δεν υπάρξει κίνηση για ορισμένο χρονικό διάστημα. Απενεργοποίηση των πριζών στο παιδικό δωμάτιο για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών. Ενεργοποιήστε αυτόματα το παιδικό φως μόνο τις επιλεγμένες βραδυνές ώρες.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Απενεργοποιήστε με ενα SMS την κουζίνα, όταν δεν θυμάστε αν την κλείσατε φεύγοντας. Ενεργοποιήστε το θερμοσίφωνο με ενα SMS λίγο πριν επιστρέψετε σπίτι απο το γυμναστήριο. Ενεργοποιείστε την θέρμανση στο εξοχικό σας προτού φτάσετε απο το κινητό σας με ένα SMS ή αναπάντητη κλήση.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Ξεχνάτε συχνά το θερμοσίφωνο ανοικτό; Αυτόματη απενεργοποίηση του θερμοσιφώνου μετά από ελεύθερα ρυθμιζόμενο χρόνο. Γιατί να ανάβετε το θερμοσίφωνο όταν υπάρχει ήδη ζεστό νερό απο τη θέρμανση ή τον ηλιακό; Ο αυτοματισμός ανιχνεύει αν υπάρχει ζεστό νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία και κλείνει το θερμοσίφωνο όταν δεν είναι απαραίτητο. Αποφύγετε την σπατάλη ζεστού νερού και ενέργειας. Προγραμματίστε πότε θα έχετε ζεστό νερό και ο θερμοσίφωνας θα ενεργοποιείται σε συγκεκριμένα διαστήματα, για συγκεκριμένο χρόνο. Ενεργοποίηση 15′ πριν ξυπνήσετε, για άμεσο ντους. Ενεργοποίηση 10′ το μεσημέρι, για πλύσιμο των πιάτων.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ DIMMING
Καθημερινές ευκολίες. Κλείστε όλα τα φώτα με ένα μόνο πάτημα. Αντιστοιχίστε σε ένα διακόπτη πολλά διαφορετικά φωτιστικά. Λειτουργικότητα. Διαφορετική συμπεριφορά των διακοπτών ανάλογα με τις συνθήκες ή ώρα. Πάτημα του διακόπτη πολύ πρωί ή πολύ βράδυ θα ανοίξει το φωτισμό μόνο στο 20% της φωτεινότητας για να μην ενοχλήσει τους υπόλοιπους που πιθανώς να κοιμούνται. Με παρατεταμένο πάτημα ο φωτισμός ανοίγει στο 100%. Βελτίωση χώρου. Αντικαταστήστε τους πολλούς διακόπτες με μια μονάδα πολλαπλών διακοπτων αυξάνοντας τη λειτουργικότητα, εξοικονομώντας χώρο, βελτιώνοντας την εμφάνιση του χώρου. Εξοικονόμηση ενέργειας Ρυθμίστε τα φώτα σε χαμηλότερα επίπεδα φωτεινότητας και εξοικονομήστε ενέργεια. Δημιουργία σεναρίων φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Με ένα πάτημα ο αυτοματισμός θα ανοίξει τα κατάλληλα φώτα στην κατάλληλη φωτεινότητα για να ξεκουραστείτε, διαβάσετε, να δείτε τηλεόραση ή να απολαύσετε ένα γεύμα Αυξομείωση φωτισμού. Αφήστε τον αυτοματισμό να ρυθμίζει κατά τη διάρκεια της ημέρα τα επίπεδα φωτισμού ανάλογα με την εξωτερική φωτεινότητα και τις αλλαγές της ηλιοφάνειας
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Αισθητήρες παρουσίας. Εξοικονομήστε ενεργεια με το αυτόματο σβήσιμο του φωτισμού σε δωμάτια όπου δεν υπάρχει κανείς. Αισθητήρες διαρροής νερού. Ανιχνεύστε έγκαιρα διαρροή νερού σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία, όπως υπόγεια, κελάρια, κάτω από νεροχύτες. Αισθητήρες στάθμης υγρών. Θα θέλατε να γνωρίζετε άμεσα τη στάθμη στη δεξαμενή πετρελαίου και να ειδοποιήστε όταν πρέπει να την ξαναγεμίσετε; Αισθητήρες καπνού – διαρροής αερίου. Αισθητήρες περιβαλλοντικών μεγεθών και εκτέλεση σεναρίων αυτοματισμού. Ανίχνευση θερμοκρασίας – υγρασίας – φωτεινότητας – βροχής – έντασης αέρα.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Περιοδική ενεργοποίηση του φωτισμού όταν λείπετε, για την δημιουργία της εντύπωσης ότι το σπίτι κατοικείται. Αυτόματη ειδοποίηση μέσω SMS όταν ανιχνευτεί κίνηση σε χώρους του σπιτιού όταν λείπετε, ή χώρους όπου δεν πρέπει να βρίσκεται κανείς, όπως το υπόγειο. Συστήματα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης (CCTV), κάμερες υπερύθρων (ΙΡ, PIR), δικτύου (IP), zoom, dome cameras και καταγραφικά DVRs, capture cards. Απομακρυσμένη εποπτεία σπιτιού – εξοχικού. Αποστέλλοντας ένα SMS μήνυμα, ο αυτοματισμός θα σας απαντήσει με ένα αντίστοιχο SMS ενημερώ-νοντάς σας για το ποιά παράθυρα είναι ανοικτά, αν είναι κλειστή η θέρμανση ή ο θερμοσίφωνας. Δείτε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης του εξοχικού σας μέσω internet. Ξεχνάτε συχνά τα παράθυρα ανοικτά πριν κοιμηθείτε; Ο αυτοματισμός θα σας ειδοποιήσει ηχητικά και με ένδειξη στην οθόνη ποιό παράθυρο παραμένει ανοικτό.
ΟΘΟΝΕΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
Κεντρικός έλεγχος Ενημερωθείτε απο μια κεντρική οθόνη αφής για την κατάσταση του αυτοματισμού και ελέγξτε κάθε χώρο του σπιτιού. Ευελιξια Παραμετροποιήστε τα διάφορα σενάρια και μεταβάλετε τις παραμέτρους του αυτοματισμού ώστε να ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας. Ευκολία Με τη χρήση των φορητών οθονών αφής, έχετε κάθε στιγμή τον έλεγχο στα χέρια σας. Είτε είστε ξαπλωμένος ή στον κήπο, μπορείτε να ελέγξετε όλες τις λειτουργίες του αυτοματισμού.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
Σύστημα εποπτείας και ελέγχου ξενοδοχειακών μονάδων και κτιρίων, με ανάλυση και καταγραφή των παραμέτρων του αυτοματισμού σε βάση δεδομένων. Ολοκληρωμένη διαχείριση ξενώνων και δωματίων με μονάδες ελέγχου πρόσβασης, αυτοματοποίηση θέρμανσης – ψύξης για εξοικονόμηση πετρελαίου και ενέργειας. Τοποθέτηση οθονών έξω από την πόρτα για προβολή μηνυμάτων όπως «Μην ενοχλείτε», «Room service» ή οποιοδήποτε άλλο μήνυμα. Επιτήρηση και καταγραφή της καταναλισκόμενης ενέργειας στα επιλεγμένα ενεργοβόρα τμήματα του κτιρίου για οικονομικότερη διαχείριση. Μονάδες αναλυτών ενέργειας, ποιότητας ρεύματος και ανάλυσης αρμονικών
ΚΗΠΟΣ
Πότισμα του κήπου βάση χρονοπρογράμματος ακόμη και όταν απουσιάζετε. Πότισμα κήπου ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, όπως βροχόπτωση, ηλιοφάνεια, επίπεδα υγρασίας.
ΣΕΝΑΡΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, αφού για τις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται παρά ένα απλό ζεύγος καλωδίων το οποίο θα μαζεύει τις πληροφορίες και θα τις στέλνει στη μονάδα λογικής επεξεργασίας. Όλα αυτά, ακόμα και τροφοδοσία των μονάδων, από ένα καλώδιο. Δυνατότητα ενσωμάτωσης στον αυτοματισμό εξειδικευμένων μονάδων και αισθητήρων βιομηχανικού τύπου και επικοινωνία με πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα και PLC. Υπάρχει η δυνατότητα συνδιασμού όλων των προαναφερθέντων σεναρίων καθώς και η παραμετροποίηση τους βάσει των αναγκών σας και των επιθυμιών σας, όπως επίσης και η προσθήκη νέων.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 • KNX
 • EIB/Instabus
 • Dupline
 • ABB
 • Schneider
 • Merten
 • Berker
 • Gira
 • Jung
 • Ekinex
 • Hager
 • Thinknx
 • 2N
 • Intesys

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ PROJECTS – ΚΤΙΡΙΑ

Projects της Controlnet

Δείτε ενδεικτικά έργα και case studies της εταιρίας.